Zoetermeer start Sport Supporter subsidieregeling

Foto: Redactie Zoetermeer (canstockphoto.com)

In de ‘Sportagenda 2017 en verder’ (maart 2017) is opgenomen dat Zoetermeer de sport en maatschappelijke doelstellingen veel meer aan elkaar wil verbinden. Ook wordt aandacht besteed aan sportdeelname van speciale doelgroepen, zoals kinderen of volwassenen met een beperking.

Wethouder Margreet van Driel (Sport en Jeugd): “Ik vind het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, kan sporten. Dit vraagt soms iets extra’s van de sportverenigingen, van andere organisaties of van inwoners zelf. We dagen nu sportverenigingen uit om samen met andere organisaties die in Zoetermeer actief zijn met nieuwe innovatieve ideeën te komen om dat extra’s te kunnen bieden, zodat zoveel mogelijk mensen in Zoetermeer kunnen sporten”.

Voorzetten

In 2018 en 2019 worden deze extra budgetten verdeeld op basis van vooraf geformuleerde ‘voorzetten’. Een voorzet is een opdracht die bijdraagt aan het realiseren van een maatschappelijke doelstelling. Sportaanbieders kunnen samen met partners uit de stad een idee indienen om deze voorzet ‘in te koppen’. De aanvrager met het beste idee, bepaald door een jury, krijgt het subsidiebedrag om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

Doelen

De doelen van deze regeling zijn dat sportaanbieders (financieel) in staat worden gesteld om hun maatschappelijke rol op te pakken, innovatieve ideeën te ontwikkelen en verbindingen te leggen tussen sportaanbieders onderling en andere partners in de stad. Deze subsidieregeling komt bovenop de bestaande subsidies die er zijn voor sport en is een extra initiatief naast de initiatieven die er al zijn in Zoetermeer op dit gebied.

Inkoppen

Komende zomer maakt de gemeente de ‘voorzetten’ voor 2018 bekend. Deze worden uiterlijk 15 augustus 2017 geplaatst op www.zoetermeer.nl/sportloket. De sportaanbieders die ingeschreven staan bij het sportloket krijgen tevens een mail. Hierin staat ook informatie over de regeling. Voor 2018 kunnen sportaanbieders tussen 15 september en 15 oktober 2017 aanvragen en ideeën indienen. Een jury bestaande uit gemeentelijke vertegenwoordigers (vanuit sportbeleid en vanuit sociaal domein) en tenminste één extern jurylid, beoordeelt de aanvragen. In totaal stelt de gemeente een subsidiebedrag van € 55.000 beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen