College Zoetermeer stelt Horecavisie 2017 vast

Foto: nieuws.nl

Het college van Zoetermeer wil de komende tien jaar waar mogelijk en waar passend ruimte blijven bieden voor eten, drinken en overnachten in Zoetermeer, vooral op de horecalocaties in het Stadshart en in de Dorpsstraat.

Dit staat in de Horecavisie 2017, het nieuwe perspectief voor horeca in Zoetermeer dat in samenspraak met de horecasector, bewoners en overige belanghebbenden is verkend. De visie wordt binnenkort aan de gemeenteraad gepresenteerd voor besluitvorming.

Goede ontwikkeling

MariĆ«tte van Leeuwen (EZ): “We zien dat het horeca aanbod in Zoetermeer de afgelopen jaren gunstig is ontwikkeld. Dit zie je bijvoorbeeld op het Stadhuisplein, dat steeds meer een levendig terras en horecaplein is geworden. Ook de oplevering van horecagebied Cadenza, tussen Stadhuisplein en Stadstheater, gaat in de loop van dit jaar zorgen voor nog meer bruis en gezelligheid in het stadscentrum”.

Een complete stad met veelzijdige horeca

Zoetermeer wil van gezinsstad doorgroeien naar een complete stad met meer inwoners, andere huishoudens en specifieke aandacht voor (jongere) huishoudens. Hiermee verandert ook de behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, eten, drinken en uitgaan in de stad. Dit vraagt om een toekomstbestendig ontwikkelperspectief voor het horeca aanbod. De gemeente wil minder regels vooraf opleggen, meer ruimte laten aan de markt en meer een adviserende rol spelen bij het toetsen van initiatieven. Daarom is de horecavisie geen beleidsplan maar een dynamisch ontwikkelkader. Het is gericht op de ruimte in de markt: waar is deze passend en mogelijk in te vullen en op welke manier wil de gemeente dit voor ondernemers, bewoners en bezoekers faciliteren.

Innovatieve initiatieven

Grootschalige ontwikkelingen in wonen, winkelen en vrije tijdsbeleving in Zoetermeer kunnen de komende tien jaar zorgen voor meer groei in het horeca aanbod. Samen met de horecasector en inwoners wil de gemeente daarnaast blijven nadenken welke initiatieven en innovatieve concepten passen bij de wensen en de marktruimte. Ook blijft de gemeente samen met de horecasector continu aandacht houden voor maatregelen die het uitgaan in Zoetermeer optimaal sfeervol, prettig en veilig houden.

Reacties

article
8422
College Zoetermeer stelt Horecavisie 2017 vast
Het college van Zoetermeer wil de komende tien jaar waar mogelijk en waar passend ruimte
https://zoetermeer.nieuws.nl/gemeente/8422/college-zoetermeer-stelt-horecavisie-2017-vast-2/
2017-04-20T10:36:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2017/04/10165541/bier-terras-borrel-alcohol-nieuws.nl_.jpg
Gemeente, Nieuws