Samenspraakgroep Balijhoeve: blij met steun gemeenteraad

Foto: PR Sambagroep

De gemeenteraad van Zoetermeer steunt de toekomstplannen van de stadsboerderij. Er is een krediet van 500.000 euro beschikbaar gesteld, op voorwaarde dat de overige benodigde 300.000 euro door externe partijen wordt gefinancierd. Waarmee de gemeenteraad zich schaart achter de SAMBA-voorstellen van vorig jaar. De Sambagroep is erg blij met de steun vanuit de gemeenteraad. Op dinsdagavond 14 februari houdt de Sambagroep een voorlichtingsavond voor geïnteresseerden, waar ook wethouder Paalvast bij aanwezig zal zijn.

Nu de instemming van de raad er is kunnen de bouwplannen van start gaan. Ook kunnen externe fondsen nu formeel worden benaderd voor een bijdrage en kunnen de gesprekken die met diverse partijen zijn gevoerd over samenwerking worden omgezet in concrete afspraken.  De Sambagroep gaat een grote rol spelen in de het vormgeven dan de samenwerkingen die nodig zijn voor de nieuwe functies van de Balijhoeve. Gemeente en Sambagroep trekken hier samen op.

Samenspraak loont

Het voorstel waar de raad nu ja op zegt is tot stand gekomen op basis van het rapport  ‘Balijhoeve in de steigers’. In die co-productie van Sambagroep en de gemeente Zoetermeer werkten ze een van de scenario’s uit ‘Kansenkaart voor de Balijhoeve’ om tot een gezamenlijk toekomstplan voor stadsboerderij de Balijhoeve. Daarin is ook de financiële haalbaarheid van de plannen van de Sambagroep nader onderbouwd.

In het debat over de Begroting 2017 noemden de meeste partijen deze samenspraak rond de Balijhoeve een mooi voorbeeld van hoe burgers, bedrijven en overheid door samen op te trekken mooie dingen voor de stad tot stand kunnen brengen.

Informatieavond

Dinsdagavond 14 februari licht de Sambagroep de plannen toe aan bewoners van Zoetermeer, geïnteresseerde samenwerkingspartners en overige betrokkenen. Wethouder  Robin Paalvast is hier ook aanwezig. Aan bod komt onder andere de tijdsplanning, aanvullende financiering, samenwerking en de verbouwing. De bijeenkomst begint om 19.00 uur is voor iedereen toegankelijk. Nadere informatie over het programma staat begin februari a.s. op www.facebook.com/SambaGroep en www.stadsboerderijen.org.

Volgen van de ontwikkelingen

De plannen, bouwtekeningen en overige informatie zijn voor iedereen toegankelijk. Deze zijn onder andere te vinden op de pagina van de Sambagroep binnen de vernieuwde website www.stadsboerderijen.org onder de informatie over de Balijhoeve. De Sambagroep publiceert actueel nieuws over de plannen en uitvoering via www.facebook.com/SambaGroep.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen