Eropuit voor kerstplezier

Speelboerderij in Kerstsfeer
Speelboerderij in Kerstsfeer
Foto: PR Gemeente Zoetermeer

De kerstperiode is weer aangebroken, dus staan veel activiteiten weer in het teken van de kerst. Aan veel activiteiten kun je de komende periode deelnemen.

‘Winterfeest’

Speelboerderij Het Buitenbeest is voor jong en oud omgetoverd in een winter wonderland! Kom naar het Winterfeest! Ga schaatsen in het ijspaleis, ontmoet de kerstman, zing met Elsa Van Frozenen mee en ze laat het echt sneeuwen. Doe mee met de winterspelletjes, de workshops kerststukjes maken en kerstballen versieren. Op het erf van de boerderij zijn verschillende activiteiten en er staat een echte levende kerststal.

Activiteitenkaart

Meedoen met de activiteiten op het Winterfeest kost € 3,00 en gratis op vertoon van de ZoetermeerPas. De activiteitenkaart is te koop op de dag zelf. De speelboerderij is vrij toegankelijk.

Waar: Speelboerderij Het Buitenbeest, Belvédèrebos 270

Wanneer: zaterdag 10 en zondag 11 december

Hoe laat: van 13.00 tot 17.00 uur

Telefoon: 079-346 9600

Kerstmagneetje

Hou je van dieren knuffelen en knutselen? Stap dan De Balijhoeve binnen. Ga eerst lekker struinen over het erf, in de knuffelhoek een cavia of een konijn aaien en ga daarna binnen een kerstmagneetje knutselen. Kom je ook? Je kan gratis meedoen.

Waar: Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100, in Rokkeveen

Wanneer: zondag 11 december

Hoe laat: tussen 14.00 en 16.00 uur

Het winkeltje is geopend voor een biologisch sapje en een kopje koffie of thee. De Balijhoeve is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kijk je op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen.

Kerstfeest

Kom ook kerstfeest vieren op De Weidemolen! In en rond de stadsboerderij zijn er verschillende kerstactiviteiten.

Je kan binnen in de boerderij allerlei kerstknutsels maken. Heb jij een kerstwens? Maak dan een mooie wenskaart en schrijf je wens er op. Alle wenskaarten worden in de grote kerstboom opgehangen. Buiten kan je boven het kampvuur marshmallows roosteren en een beker chocolademelk halen. Doe mee met verschillende spelletjes en in de stal wordt om 13.30 en om 15.00 uur een kerstverhaal voorgelezen. Natuurlijk ga je langs bij de koeien, varkens, geiten en geef je de konijnen en de cavia’s een knuffel. In het restaurant kan koffie en appeltaart uit eigen keuken besteld worden.

Kerstfeest activiteitenkaart

Meedoen met de activiteiten op het kerstfeest kost € 3,00 en gratis op vertoon van de ZoetermeerPas. De activiteitenkaart is te koop op de dag zelf.

Waar: Stadsboerderij De Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2, Oosterheem

Wanneer: zondag 11 december

Hoe laat: van 13.00 tot 16.00 uur

Telefoon: 343 4181, e-mail: [email protected]

Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen