Zo vier je Koningsdag en -nacht in Zoetermeer

Foto: Gemeente Zoetermeer

Koningsdag staat voor de deur. Er is in Zoetermeer van alles te beleven; van gezellige feesten tijdens Koningsnacht tot activiteiten voor alle leeftijden op 27 april. Alle festiviteiten vind je terug op www.uitagendazoetermeer.nl, maar we lichten er hier vast een aantal uit.

Koningsnacht

Op de Pilatusdam staat er een goed feestje op je te wachten. Zingen, dansen, hossen en springen kan tijdens het gratis festival ZoeterMeerOranje op 26 april tijdens ‘Koningsnach’ van 17.00 tot 00.00 uur. Ook op het Cadenzaplein kunnen de
voetjes van de vloer. Vanaf 19.00 tot 00.00 uur wordt het plein omgetoverd tot festivalterrein. Met de diverse DJ’s kun jij gegarandeerd uit je dak.

Vrijmarkt

Ben je zoek naar leuke tweedehands spullen of staat jouw zolder vol met items die klaar zijn voor een tweede leven op een ander adresje? Kom dan naar een van de vrijmarkten in Zoetermeer. Struin langs de rij met kleedjes van de markt, via het Marseillepad naar de Dorpsstraat. Liever kleedjes kijken in de wijk? Ook in Meerzicht en in Buytenwegh worden er vrijmarkten georganiseerd. Meer weten? Kijk op www.uitagendazoetermeer.nl.

Voor kids

Op diverse plekken wordt de verjaardag van de koning feestelijk gevierd met allerlei leuke activiteiten. Op het Dobbe eiland en het Nicolaasplein zijn er tal van gratis activiteiten te vinden voor jong en oud. De markt vanuit de lucht bekijken? Stap dan in het reuzenrad en draai een rondje mee. Voor wie altijd al eens een Minion heeft willen ontmoeten, is de Meet & Greet in winkelcentrum Meerzicht een goede tip. Liever op de foto met een té gek sprookjesfiguur? Breng dan zeker een bezoekje aan het Promenadeplein. Hier vind je ook toffe optredens van de kids DJ en een goochelshow. Voor kinderen die graag in beweging zijn, zijn de Koningsspelen op het Noordwaarts een echte aanrader.

Muziek en meer

Door de hele stad vind je tijdens Koningsdag leuke plekken met live muziek en DJ’s. Zo zijn er verschillende plekken in de Dorpsstraat waar je kunt genieten van uiteenlopende optredens. Van 12.00 tot 20.00 uur ben je onder andere op ’t Horecaplein aan het juiste adres voor een hapje en een dansje. Na een gezellige Koningsnacht feest je ook op Koningsdag vanaf 12.00 uur op zowel het Cadenzaplein als op de Pilatusdam als een koning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen