Burgerberaad van start gegaan

Foto: Gemeente Zoetermeer

Afgelopen donderdag 4 april was de eerste bijeenkomst van het Zoetermeerse burgerberaad over afval. Het burgerberaad bestaat uit een groep van 150 inwoners die zijn geloot op basis van leeftijd, geslacht, opleiding en de wijk waar men woont.

Wethouder Bouke Velzen: ‘Het college van burgemeester en wethouders vindt het heel belangrijk om de mening van inwoners mee te nemen. Zeker over het onderwerp afvalbeleid waar in 2022 nog een referendum over werd gehouden. Een belangrijk thema, zeker ook in het kader van duurzaamheid. We hebben de hulp van inwoners hard nodig om het afvalbeleid voor de stad verder vorm te kunnen geven.’

Een burgerberaad

Het burgerberaad komt in vijf bijeenkomsten bij elkaar, waarin deelnemers met elkaar en met experts in gesprek gaan over afval. Tijdens de eerste bijeenkomst leerden de deelnemers elkaar kennen, werden ze bijgepraat over het huidige afvalbeleid en bedachten ze de eerste ideeën en wensen. Na afloop van de laatste bijeenkomst in juni stelt het burgerberaad zwaarwegende adviezen op voor het college en de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen