Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Mesters uit Zoetermeer

Foto: Gemeente Zoetermeer

Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdagavond 15 december 2022 een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw M. (Marja) Mesters uit Zoetermeer. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontving mevrouw Mesters voor haar vrijwillige en toegewijde inzet gedurende vele jaren voor de Zoetermeerse Luisterlijn en Delft Voor Elkaar!.

Burgemeester Bezuijen verraste mevrouw Mesters met de haar Koninklijke onderscheiding en stelde: “Eén ding staat vast: U heeft niet voor de gemakkelijkste vormen van vrijwilligerswerk gekozen. U maakt graag én met alle plezier tijd vrij voor anderen. Velen hebben al op u kunnen rekenen, velen bent u al van dienst geweest. Van u wordt gezegd, dat dit werk u op het lijf is geschreven. U heeft een hart van goud.”

Zoetermeerse Luisterlijn

Mevrouw Mesters is al 25 jaar als vrijwilligster actief bij de Zoetermeerse afdeling van de Luisterlijn. In december 1997 begon zij met dit vrijwilligerswerk en nog altijd zet zij zich met een onverminderd enthousiasme en bezieling in voor de telefoon- en chatdiensten. Mevrouw Mesters stak ook haar helpende hand toe bij de promotie van de Luisterlijn, het geven van voorlichting, boodschappen doen en de verhuizing naar het nieuwe onderkomen.

Huisbezoeken Delft Voor Elkaar!

Van 1999 tot 2020 legde mevrouw Mesters als vrijwilligster twee keer per week huisbezoeken af bij 70-plussers. Dit is een initiatief van DIVA Delft, dat sinds 2015 onderdeel is van Delft Voor Elkaar!. Tijdens de huisbezoeken ging mevrouw Mesters in gesprek over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De veiligheid in en rondom huis was ook vaak onderdeel van gesprek, om valpartijen en andere ongelukken in huis zo veel mogelijk te voorkomen. Ook onderwerpen als (verborgen) armoede en eenzaamheid kwamen tijdens de huisbezoeken aan de orde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen