Hans van Rutten (69, Zoetermeer) geridderd

Foto: Gemeente Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt (Lansingerland) heeft afgelopen zondag/ vandaag aan twee decorandi een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Een van deze decorandi, Hans van Rutten, werd geridderd.

Hans van Rutten (69, inwoner van Zoetermeer) raakte ruim vijftig jaar geleden verliefd op de sport tafeltennis bij T.O.G.B. Daar startte hij als fanatiek tafeltennisser. En al gauw werd hij actief lid van de vereniging waar hij onder meer de rol van secretaris vervulde. Die rol heeft hij ruim 37 jaar vervuld. Wat Hans zo uniek maakt is dat hij ook de rol van competitieleider heeft vervuld. Die vervulde hij zowel bij de Nederlandse tafeltennisbond (N.T.T.B.) als bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (N.K.S.). Het bijzondere aan zijn vrijwillige inzet was dat hij na elke fusie zijn rol als competitieleider goed bleef vervullen.

Ook al nam het aantal competitiespelers toe, hij bleef daarin het eerste aanspreekpunt voor diverse competities en activiteiten. Zijn vrijwilligerscarrière kent een veelvoud van rollen en uitdagingen zo werd hij:

  • Jeugdbeleider tot trainer;
  • Barmedewerker tot clubredacteur;
  • Bestuurslid tot (wedstrijd)secretaris;
  • Technische man binnen het bestuur tot verbinder van het vinden van de juiste personen √©n vrijwilligers voor verschillende taken en rollen binnen de vereniging.

Rond 17:15 uur werd Hans van Rutten op het Werkersavond bij tafeltennisvereniging T.O.G.B. te Berkel en Rodenrijs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties

Cookieinstellingen