Bouw zwembad gaat van start

Foto: Gemeente Zoetermeer

De bouw van het nieuwe recreatiezwembad is officieel gestart. Wethouder Ter Laak (Sport) sloeg vandaag samen met aannemer Vaessen B.V. de eerste paal van het nieuwe zwembad de grond in.

De wethouder is verheugd dat de bouw na een lange aanloop nu is gestart: “Aantrekkelijke sportvoorzieningen zijn ontzettend belangrijk voor een gezonde stad. Samen met de architect VenhoevenCS en de zwemverenigingen is er een prachtig ontwerp gemaakt voor dit zwembad. Nu de bouw officieel is gestart, komt dat ontwerp echt tot leven. Een feestelijk moment.” Volgens planning is de bouw in de eerste helft van 2023 klaar.

Zwembad voor iedereen

Het nieuwe zwembad wordt gebouwd in het Van Tuyllpark. Recreatieve zwemmers kunnen daar straks terecht in een modern recreatie bad met verschillende speelvoorzieningen en glijbaan. Op warme dagen kunnen de wanden en het dak deels geopend worden. Ook komt er een wedstrijdbad met 8 banen en een doelgroepen bad met een beweegbare bodem. Op de eerste verdieping komt een horecagelegenheid met zicht op de drie zwembaden en een tribune voor 200 toeschouwers.

In het ontwerp is extra aandacht voor toegankelijkheid en duurzaamheid. Zo komt er een speciale lift in het doelgroepen bad en voldoet het ontwerp aan de BENG-norm (bijna energieneutraal gebouw).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen