Samen investeren in een sterke Dorpsstraat

Foto: Gemeente Zoetermeer

Eigenaren van panden én ondernemers in de Dorpsstraat willen gezamenlijk de winkelstraat blijven verbeteren. De straat krijgt namelijk twee Bedrijven Investeringszones (BIZ): van vastgoedeigenaren en van ondernemers. Beide BIZ-en gaan jaarlijks een bedrag inleggen om verbeteringen in de Dorpsstraat te financieren.

Plannen voor de toekomst

Zowel BIZ vastgoedeigenaren als BIZ ondernemers hebben doelen voor de komende vijf jaar vastgelegd. Deze doelen versterken elkaar en richten zich er vooral op om de Dorpsstraat nog aantrekkelijker, sfeervoller en beter bereikbaar te maken. Zoetermeerders, nieuwe inwoners en nieuwsgierige bezoekers uit de regio moeten de weg naar de Dorpsstraat makkelijk vinden. Volgens de plannen, komen er meer jongeren naar de straat en krijgen speciaalzaken en jonge startende ondernemers een vaste plek.

Rainier Gouweloos, ondernemer van Di Niente: ‘Met de komst van grote shopping malls en winkelcentra in de regio, wordt de Dorpsstraat nog authentieker. Dat maakt de Dorpsstraat hét onderscheidende vermogen van Zoetermeer en daardoor kunnen wij het verschil maken.’ Ook wethouder Iedema (Economie) bevestigt het belang van de BIZ-zen. “De uitslag is veelzeggend. Vastgoedeigenaren en ondernemers kiezen voor saamhorigheid. Samen investeren, samen afstemmen en samen ondernemen worden de uitgangspunten voor de toekomst.”

Uitslag draagvlakmetingen

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft in september besloten tot twee BIZ-en in de Dorpsstraat, mits hier voldoende draagvlak voor zou zijn. Maandag 8 november 2021 zijn de stemmen geteld:

  • Aantal stemgerechtigde vastgoedeigenaren : 145
  • Binnengekomen stemformulieren : 119
  • Aantal stemmen VOOR : 101 (84,87%)

De panden van de voorstemmers vertegenwoordigen meer WOZ-waarde dan de tegenstemmers. Hiermee is voldaan aan de wettelijke draagvlakvereisten en treedt de Verordening BIZ Dorpsstraat Zoetermeer Eigenaren 2022-2026 in werking.

  • Aantal stemgerechtigde ondernemers : 145
  • Binnengekomen stemformulieren : 90
  • Aantal stemmen VOOR : 73 (81,11%)

De panden van de voorstemmers vertegenwoordigen meer WOZ-waarde dan de tegenstemmers. Hiermee is voldaan aan de wettelijke draagvlakvereisten en treedt de Verordening BIZ Dorpsstraat Zoetermeer Gebruikers 2022-2026 in werking.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen