Koninklijke onderscheiding tot ‘Officier’ voor Zoetermeerder

Foto: Gemeente Zoetermeer

Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdag 9 september een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Maes. De heer Maes werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn betekenisvolle inzet voor het onderwijs via Stichting Kennisnet en zijn onbezoldigde inzet voor de culturele sector.

De heer Maes is ruim 20 jaar directeur geweest van Stichting Kennisnet. Onder zijn leiding is Kennisnet uitgegroeid tot een landelijke organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de digitalisering in het primair- en voorgezet onderwijs én het middelbaar onderwijs. Ook de culturele sector mocht op de inzet van de heer Maes rekenen. Zo was hij als toezichthouder en bestuurder onbezoldigd betrokken bij het Nationaal Onderwijsmuseum en het Theater Koningshof in Maassluis. Ook voor het Stadstheater in onze stad Zoetermeer was de heer Maes actief als bestuurslid van 2007 tot 2015. Beide theaters verkeerden destijds in zwaar weer door de financiële crisis en de heer Maes zette zich, met succes, in voor het voorbestaan van de theaters.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Maes, voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor Stichting Kennisnet, het onderwijs en de culturele sector te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Michel Bezuijen reikte de Koninklijke onderscheiding aan de heer Maes uit tijdens een afscheidsbijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, van Stichting Kennisnet.

Bijzonder

Burgemeester Michel Bezuijen: “Een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding is altijd bijzonder. Maar deze onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau is dat zeker omdat dit niet zo vaak voor komt.” Officier in de Orde van Oranje-Nassau is de vierde graad in de orde. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden