Opening Wijklab Seghwaert groot succes

Foto: Gemeente Zoetermeer

Lekker springen op het springkussen, smullen bij een foodtruck en sporten. Tijdens de officiële opening van Wijklab Seghwaert op 6 september viel er genoeg te doen. Het was een groot succes met diverse activiteiten.

Het Wijklab is een plek waar alle inwoners uit de wijk welkom zijn voor een kop koffie, een praatje, maar ook voor leuke workshops en activiteiten. Een plek voor en door buurtbewoners. Bij de opening kreeg iedereen daarvan een voorproefje. Zo werden er culturele-, sport- en spelactiviteiten georganiseerd, was er een foodtruck aanwezig en de jonge bezoekers konden stuiteren op een springkussen.

Bij de informatiemarkt stelden alle betrokken organisaties, zoals Meerpunt, Buurtwerk, Schuldhulpmaatje, Kwadraad, Humanitas, de Politie en Wijck zich voor. Wijkwethouder Margreet van Driel opende het Wijklab officieel.

Ideeën voor het Wijklab

Tijdens de opening konden buurtbewoners ook hun ideeën delen voor het Wijklab. Uit de inzendingen waren creatieve workshops (o.a. schilderen en muziek), workshops reanimatie en EHBO voor volwassenen en kinderen en een kinder(knutsel)club de favorieten onder het publiek. De initiatiefnemers wonnen allemaal €1000,- om het ingezonden idee in de komende periode in het Wijklab te gaan organiseren. Wijklab Seghwaert is vanaf nu op maandagmiddag, dinsdagochtend en -middag en woensdagmiddag geopend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden