College presenteert eerste coronaherstelplan: Zoetermeer veerkrachtig uit de crisis

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Zoetermeer presenteert deze week het coronaherstelplan ‘Zoetermeer veerkrachtig uit de crisis’. Dit plan geeft inzicht in de lopende ondersteuning vanuit de gemeente én de extra inzet om Zoetermeer een vliegende start te geven na een zware periode.

“Hoewel de recente besmettingscijfers in Nederland zorgelijk zijn, hebben we de afgelopen periode gewerkt aan de volgende fase van de crisis: het herstel”, licht burgemeester Michel Bezuijen toe. “Zoetermeerders en ondernemers in de stad hebben tijdens de coronaperiode veel creativiteit en ondernemerschap getoond en elkaar geholpen. De gemeente heeft de stad met de uitvoering van de landelijke regelingen én extra lokale initiatieven ondersteund. Bij het herstel horen ook inspanningen om de veerkracht van de stad te versterken en de maatschappelijke impact zoveel mogelijk te beperken. Om zo goed mogelijk uit deze crisis te komen”.

Gerichte inspanningen

Het coronaherstelplan schetst de lopende ondersteuning die de gemeente Zoetermeer biedt én de extra inzet voor de doorstart van de stad. De nadruk ligt hierbij op het bijdragen aan het welzijn van de Zoetermeerse jeugd, de begeleiding van kwetsbare groepen, het bevorderen van een gezonde leefstijl onder inwoners én de ondersteuning van de (extra) zwaar getroffen sectoren. Daarnaast zijn er initiatieven die bij gaan dragen aan een goed en gezamenlijk herstel uit de crisis. De uitvoering van een aantal initiatieven is uiteraard afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Vervolg

Na de zomer gaat het college van B&W aan de slag met een vervolgplan voor de middellange termijn, gebaseerd op de actualiteit rondom de coronamaatregelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden