Uitbreiding terrassen horeca

Foto: Gemeente Zoetermeer

De terrassen zijn weer open! Het Stadhuisplein is niet meer leeg. Net als vorig jaar biedt de gemeente voor ondernemers de mogelijkheid om hun bestaande terras bij hun bedrijf tijdelijk te vergroten of een nieuw terras te plaatsen.

Het gaat specifiek om uitbreidingen en nieuwe terrassen die direct bij het horecabedrijf ingenomen kunnen worden.

Uitbreiding terras?

Meerdere ondernemers hebben vorig jaar een terras geplaatst of vergroot en dat gemeld bij de gemeente. Ondernemers die dat nog niet gedaan hebben, kunnen nu alsnog een melding doen bij de gemeente via www.zoetermeer.nl/ondernemers. De gemeente beoordeelt of de uitbreiding past binnen de voorwaarden van de regels die normaal gelden voor terrassen. Zo zal uitbreiding met name niet mogen leiden tot beperking van de looproutes of vlucht/calamiteitenroutes. De uitbreiding van de terrassen is een tijdelijke mogelijkheid en geldt totdat de gemeente deze intrekt.

Heeft u vorig jaar goedkeuring gekregen?

Ondernemers die afgelopen zomer al goedkeuring hebben gehad voor de tijdelijke uitbreiding van terras hoeven deze niet opnieuw te melden. Ook hoeven ondernemers geen melding te doen als zij een bestaand terras hebben dat ze niet willen uitbreiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden