Programma 4 mei herdenking in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2021 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar wederom niet plaatsvinden door de coronamaatregelen.

De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en er is deze dag tussen 12.00 en 19.30 uur de gelegenheid om een bloem(stuk) te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Op 4 mei worden alle burgers en militairen herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade leggen ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers leggen ook een krans bij het monument.

Volg de herdenking live

Vanwege de coronamaatregelen vindt de 4 mei herdenking ook dit jaar in ‘stilte’ plaats zonder publiek. U kunt de herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen én de voordracht van een 4 mei gedicht vanaf 18.45 uur live volgen via de volgende uitzendkanalen van Zoetermeer FM (ZFM): www.zfm.nl, de facebookpagina van Zoetermeer FM of via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377.

Bloemen leggen bij het oorlogsmonument

De gemeente Zoetermeer geeft inwoners de mogelijkheid om op 4 mei, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. De gemeente treft diverse maatregelen zodat iedereen veilig kan herdenken. Indien men niet naar het monument kan komen kan er ook digitaal een bloem worden gelegd via de website www.4en5mei.nl.

Vlag halfstok

Om inwoners de gelegenheid te geven te herdenken wordt aan iedereen gevraagd op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. Bij het Stadhuis en het Herdenkingsmonument in het Wilhelminapark hangt op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok en bij de Oude Kerk de Nederlandse- en Amerikaanse vlag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden