Afscheid van oud-burgemeester Aptroot

Foto: Gemeente Zoetermeer

Precies één jaar geleden vertrok Charlie Aptroot als burgemeester van Zoetermeer. De coronapandemie zette tot twee keer toe een streep door een gepland afscheid. Op 30 maart 2021 verraste de gemeente de oud-burgemeester alsnog met een afscheidsmoment. Charlie Aptroot was 7,5 jaar burgemeester van Zoetermeer van 3 september 2012 tot 31 maart 2020.

Dit afscheidsmoment was een verrassing voor oud-burgemeester Aptroot. Hij werd samen met zijn vrouw aan het eind van de middag ontvangen in het Stadhuis door huidig burgemeester Michel Bezuijen en locoburgemeester Marc Rosier. Via een online videoverbinding waren de leden van de gemeenteraad, het huidige college van burgemeester en wethouders, de griffier, burgemeesters van omliggende gemeenten, stafmedewerkers en de kinderen van de oud-burgemeester aanwezig.

Online anekdotes en dankwoorden

Oud-burgemeester Aptroot werd online met de nodige anekdotes en dankwoorden toegesproken door Jaap Smit (Commissaris van de Koning), Jan Anthonie Bruijn (voorzitter van de Eerste Kamer), Ahmed Aboutaleb (als voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Jan van Zanen (namens de gemeenten in de regio Haaglanden). Namens de gemeente Zoetermeer richtten Klaas-Jan de Jong (plv. voorzitter van de gemeenteraad), Marijke van der Meer (nestor van de gemeenteraad) en Marc Rosier (locoburgemeester) het woord tot de heer Aptroot.

Gemeentepenning

Ter gelegenheid van zijn afscheid ontving de heer Aptroot de gemeentepenning van de gemeente Zoetermeer. Deze penning wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners. Op maatschappelijk, cultureel of ander terrein, gedurende een aantal jaren.

Burgemeester Aptroot Park

In Zoetermeer is het een traditie dat oud-burgemeesters na hun eervol ontslag een vernoeming in de stad ontvangen. Na de toespraken in de raadzaal werden de oud-burgemeester en zijn vrouw meegenomen naar het Dobbe-eiland. Daar onthulde de heer Aptroot, in het bijzijn van de media, zijn vernoeming: het ‘Burgemeester Aptroot Park’. Het toekomstige Centraal Park wordt daarmee dus het Burgemeester Aptroot Park.

Boek van de stad

Vorige jaar zette de gemeente een afscheidsactie via Facebook op gezien een fysiek afscheid van de oud-burgemeester met de stad niet kon plaatsvinden. Honderden Zoetermeerse inwoners en ondernemers lieten een persoonlijk bericht, vaak met foto’s, voor de heer Aptroot achter op de facebookpagina. Deze bijdragen zijn gebundeld in een boek dat door locoburgemeester Marc Rosier aan de heer Aptroot overhandigd werd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen