Videoboodschap burgemeester Michel Bezuijen over de avondklok

De gemeente Zoetermeer heeft een nieuwe videoboodschap van burgemeester Michel Bezuijen geplaatst over de nieuwe coronamaatregelen, waaronder de ingrijpende avondklok en de beperking tot één thuisbezoek per dag.

De tekst die de burgemeester in de video uitspreekt is de volgende:

Beste inwoners en ondernemers van Zoetermeer,

De avondklok en de verdere beperking van één thuisbezoek per dag zijn hele zware en ingrijpende maatregelen bovenop de al eerder verlengde lockdown. Het is vergaand, maar nodig volgens de experts om het aantal besmettingen sneller naar beneden te krijgen én de verspreiding van de nieuwe coronavarianten tegen te gaan. Daarvoor moeten nú alle zeilen worden bijgezet.

Deze maatregelen hebben grote impact op u en uw geliefden. Ze vragen wederom ontzettend veel van ons allen. Zeker in deze moeilijke en donkere tijd. Het maakt de dagen van veel stadsgenoten nog langer en nog stiller. Ook ik had het net als velen van u graag anders gezien. Maar nu de beslissing is genomen zullen we er ons aan moeten houden. Om onze vrijheden terug te krijgen is het nodig.

Beste Zoetermeerders, houd vol en let goed op u zelf en op elkaar. Houd u aan de nieuwe én de bestaande maatregelen. Blijf thuis en, heel belangrijk, laat u bij klachten testen. Al lijkt het nog ver weg, er gloort hoop aan de horizon nu er volop wordt gevaccineerd. Laat dat onze houvast zijn. Voor elkaar en met elkaar. Ik wens u al het goede en bovenal veel gezondheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen