Kamperen voor de deur

Foto: Gemeente Zoetermeer

Geen vakantie door corona? De bewoners van de Streefkerkstraat organiseerden hun eigen vakantie: ‘Buurtcamping Streefkerkstraat’.

Afgelopen weekend was het zover. Tussen de woningen verrezen tien tenten. Wijkwethouder Ingeborg ter Laak opende de tijdelijke buurtcamping. Er werd een parpierprikactie georganiseerd en na het harde werk was het genieten tijdens de barbecue. ‘Dit doen we niet alleen omdat sommigen niet op vakantie konden. Ook omdat we tijdens de coronacrisis leerden hoe belangrijk een goede relatie met de buren is en hoe fijn het is om in een schone en prettige leefomgeving te wonen’, vertelt bewoonster Sandra Rispens.

Het ‘camping recreatieteam’ organiseerde zelfs een Vossenjacht voor de gezinnen en kinderen uit de omgeving van de Streefkerkstraat. Meer dan vijftig kinderen gingen op zoek naar de acht Vossen die tussen de woningen en in de speeltuintjes waren verstopt. Na het inleveren van een volle stempelkaart kregen de kinderen een prijs. De prijzen werden gesponsord door de JUMBO in Oosterheem. Niet alleen de kinderen waren laaiend enthousiast, ook de Vossen en organisatoren raakten niet uitgepraat over hun belevenissen. ‘Wat is dit leuk om met elkaar en voor elkaar te organiseren in onze eigen buurt’, vertelt ‘boer’ Glen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen