Beleving van Driemanspolder door de ogen van bewoners

Bewoners en geïnteresseerden kwamen bij de gemeente Zoetermeer bijeen voor een filmimpressie over de wijk Driemanspolder, gemaakt door drie studenten van de Haagse hogeschool.

Ze gingen in 10 weken tijd op zoek naar de verhalen achter de inwoners van Driemanspolder. Hoe beleven ze de wijk, wonen ze er graag en wat maakt de wijk hun thuis?

Jan Iedema deed als wijkwethouder de aftrap: ‘Het is een eer om jullie wijkwethouder te mogen zijn. Er is zoveel samenhorigheid in de wijk en jullie zijn een actieve wijk.’

Sandra Rispens is sinds september 2019 wijkregisseur voor het Centrum (Dorp, Driemanspolder, Stadscentrum & Palenstein. Ze komt regelmatig in Driemanspolder en is erg onder de indruk van wat er gebeurd in de wijk. ‘Ik loop pas een tijdje mee in de wijk maar ik hou nu al van Driemanspolder’.

In het voorprogramma vertelde Peter Verheggen, Programmamanager Duurzaam & Groen, iets over de eerste Techathon die werd gehouden in Driemanspolder en vertelde Marissa Broers, combinatiefunctionaris over het (sport) programma voor thuisblijfkinderen dat op initiatief van bewoners wordt ontwikkeld.

Minor

De studenten Jacco Heij, Victoria Piar en Anniek Roza gingen in het kader van de minor ‘Neighbourhood governance’ , de wijk in om vanuit de verhalen van de bewoners een beeld neer te zetten over Driemanspolder. Zij maakten daarover de korte Youtube-film ‘Driemanspolder in beeld’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden