Praat mee over veiligheid in De Leyens

Foto: Redactie Zoetermeer

Wilt u meepraten over de veiligheid in De Leyens? Kom dan naar de wijkveiligheidsavond op woensdag 22 januari om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij IKC De Tjalk aan de Kadelaan 208.

Burgemeester, politie en team Handhaving gaan met u in gesprek over de veiligheid in de wijk.

Ondermijning

Een nieuw thema op de veiligheidsavonden dit jaar is ondermijning. Denk hierbij aan witwassen, drugshandel of arbeidsuitbuiting. Hoe kunt u de signalen herkennen? Wat zijn de gevaren voor uw buurt en wat doet u bij vermoedens?

Inbraakpreventie en brandveiligheid

De deur op slot, de ramen dicht en kaarsen uitblazen zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen om veilig te wonen? Op deze avond geeft de preventieadviseur van de gemeente tips om inbraken te voorkomen en vertelt de brandweer over het thema brandveiligheid.

Wanneer en waar?

De wijkveiligheidsavond vindt plaats op woensdag 22 januari van 19.30 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij IKC De Tjalk aan de Kadelaan 208.

Komt u ook?

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via [email protected], onder vermelding van wijkveiligheidsavond De Leyens. Geef hierbij uw naam, adres, postcode, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt, aan de gemeente door.

Programma

  • 19.00 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Welkom door de wijkregisseur
  • 19.35 uur: Burgemeester Aptroot aan het woord
  • 19.50 uur: Thema Ondermijning
  • 20.05 uur: Interactieve tafels (burgemeester, politie, handhaving, ondermijning)
  • 20.45 uur: Gezamenlijke terugkoppeling
  • 21.00 uur: Afsluiting
  • 21.15 uur: Gezamenlijk drankje

Buytenwegh en de andere wijken

De veiligheidsavond in De Leyens is de tweede van een reeks veiligheidsavonden die plaatsvinden in alle wijken van Zoetermeer. Woont u in Buytenwegh? Dan is de veiligheidsavond op woensdag 11 maart. Op www.zoetermeerveilig.nl vindt een overzicht van de veiligheidsavonden in de andere wijken.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als opgetreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft. De veiligheidsavond in De Leyens is de tweede van een reeks veiligheidsavonden die plaatsvinden in alle wijken van Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden