G-snakes verdwijnen

Foto: Gemeente Zoetermeer

Om zwerfafval in de sloot en langs het fietspad aan de Broekwegzijde te voorkomen heeft wijktuin De Zoete Aarde twee afvalbakken geadopteerd. Toch gaan deze afvalbakken verdwijnen.Om zwerfafval in de sloot en langs het fietspad aan de Broekwegzijde te voorkomen heeft wijktuin De Zoete Aarde twee afvalbakken geadopteerd. Toch gaan deze afvalbakken verdwijnen.

Deze bakken, de zogenaamde G-snakes, hebben een grote opening zodat het eenvoudig is om je plastic flesje, blikje of plastic zakje tijdens het wandelen of fietsen weg te gooien. De gemeente is blij met deze betrokkenheid van De Zoete Aarde en juicht het initiatief toe.

Helaas gooien bewoners ook huisvuil en kartonnen dozen in deze bakken. Hiervoor zijn ze niet bestemd. Want huisvuil trekt ongedierte aan en het veroorzaakt stankoverlast. Met affiches is aan bewoners gevraagd om deze bakken alleen te gebruiken waarvoor ze bestemd zijn. Helaas wordt nog steeds huisvuil in de bakken achtergelaten. Daarom worden de bakken verwijderd.

Met z’n allen zijn we verantwoordelijk voor een schone omgeving, net als voor het goed aanbieden van huisvuil en karton. Het is jammer dat niet iedereen goed meewerkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden