Burgemeester Aptroot: “Dit is volstrekt onacceptabel”

Burgemeester Aptroot
Foto: Gmeente Zoetermeer

Vanochtend heeft er een schietincident plaatsgevonden bij horecagelegenheid Club Magnum aan de Van der Hagenstraat. Niemand raakte daarbij gewond. Burgemeester Aptroot liet zich vannacht ter plekke op de hoogte brengen van het incident en noemt het volstrekt onacceptabel. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Beveiligers van de horecagelegenheid zagen rond 02:50 uur een kleine lichtgekleurde auto met een donker dak stoppen aan de Van der Hagenstraat. Een man die uit het voertuig stapte loste vervolgens meerdere schoten. Daarna stapte de man weer in de auto en reed met hoge snelheid weg. De beveiligers belden direct 1-1-2, waarna meerdere politie-eenheden op locatie kwamen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Er zijn meerdere kogelinslagen en -hulzen aangetroffen. Club Magnum was gesloten op het moment van het incident gesloten. Een andere nabijgelegen horecagelegenheid was nog wel geopend. Niemand van de aanwezigen raakte gewond.

‘Voor de eeuwigheid sluiten’

Burgemeester Aptroot: “Dit is het zoveelste incident. Dit soort clubs wil je absoluut niet in je stad. Het liefst zou ik ze voor de eeuwigheid willen sluiten. Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt, want dit risico wil ik niet in Zoetermeer. Tijdens het onderzoek van de politie gaat de zaak sowieso dicht en ik beraad me over de verdere maatregelen.”

Lees meer: Recherche onderzoekt schietincident bij horecagelegenheid

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden