Veilig naar school in de eerste schoolweek

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vandaag zijn de scholen weer begonnen. Het is meteen een stuk drukker op straat. Sommige kinderen gaan voor het eerst zelf naar school, of moeten nog wennen aan de route.

Let daarom goed op deze kwetsbare groep als u aan het verkeer deelneemt. Daarnaast worden ouders tijdens de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek opgeroepen om lopend of met de fiets naar school te gaan.

Laat de auto staan

Van 16 t/m 20 september is De Schoolbrengweek: een evenement waaraan allerlei scholen in Zuid-Holland aan meedoen. Ook in Zoetermeer hebben zich al veel scholen aangemeld. Als scholieren fietsend of lopend naar school gaan, zijn ze niet alleen goed bezig voor hun gezondheid. De verkeersveiligheid rondom school is beter, het is goed voor het milieu en ze leren meteen hoe ze aan het verkeer kunnen deelnemen. Dit jaar is er weer de wedstrijd ‘Pimp je fiets’ waarbij leerlingen hun fiets of schoenen zo mooi mogelijk versieren.

Thema’s

Tijdens de Schoolbrengweek is er ook aandacht voor thema’s zoals bewust autogebruik, duurzame vormen van vervoer en ‘Maak een punt van Nul verkeersslachtoffers’. Wethouder Marc Rosier: ‘Iedereen moet veilig thuis kunnen komen, ieder slachtoffer is er immers één teveel.’

Kijk voor meer informatie op: www.maakeenpuntvannul.nl en www.schoolopseef.nl/schoolbrengweek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden