Doe mee met het scheiden van GFT

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval, zoals bijvoorbeeld schillen en resten van groenten, fruit, aardappelen en andere etensrestjes of onkruid, bladeren en takken. Door uw afval te scheiden, kan het gerecycled worden en werkt u mee aan een beter milieu.

Van uw GFT-afval wordt onder andere compost gemaakt en compost is een goede bodemverbeteraar van de grond. De gemeente helpt graag mee om het verzamelen van uw GFT-afval makkelijker te maken. Zolang de voorraad strekt kunt u bij de afdeling Afvalinzameling aan de Argonstraat 45 op werkdagen van 8.00-16.00 uur een tuinafvaltas en/of een GFT-keukenemmertje (incl. rolletje composteerbare zakjes) ophalen.

Tuinafval scheiden

Een handig hulpmiddel om uw tuinafval gescheiden in te zamelen is de tuinafvaltas. U verzamelt het afval in de tas en leegt hem vervolgens in de GFT-container. De gemeente stimuleert het scheiden van GFT-afval en biedt dan ook zo lang de voorraad strekt deze tuinafvaltas aan. Af te halen bij de afdeling Afvalinzameling aan de Argonstraat 45 in Zoetermeer, geopend tijdens werkdagen van 8.00-16.00 uur.

GFT-afval uit de keuken

In het keukenafvalemmertje kunt u het GFT-afval uit de keuken kwijt. U ontvangt bij het emmertje de eerste 25 BioBag afvalzakjes. Deze zakjes zijn gemaakt van natuurlijk materiaal dat composteert en biologisch afbreekbaar is.

De gevulde zakjes gooit u om de twee à drie dagen in de GFT-afvalcontainer. Laat u de zakjes niet te lang in het emmertje zitten omdat ze al na een dag of drie kunnen gaan scheuren. Dit zeker als er veel vochtige keukenrestjes in zitten. Zijn de zakjes op, dan kunt u soortgelijke afvalzakjes kopen in de supermarkt.

Informatie

Kijk voor meer informatie en voor wat wel en niet bij het GFT mag op de website van de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden