Grote brand in Berkel zorgt voor brandlucht (update)

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De gemeente Zoetermeer waarschuwt inwoners om ramen en deuren te sluiten als u last heeft van de rook die ontstaat bij de grote brand die in Berkel woedt. De brand is in de regio van veraf te zien.

Rond 15.00 uur vanmiddag is aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is brand uitgebroken. Er komt veel rook bij vrij. De brand woedt bij Rataplan, een grote kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs. De brand zou ontstaan zijn bij Berkelrode meubel BV. De brand is overgeslagen naar Kringloopwinkel Rataplan.

Randstadrail Lijn E

De RandstadRail is stilgelegd en rijdt op het betreffende stuk traject niet. De brand heeft gevolgen voor het OV, lijn E tussen Rotterdam en Den Haag rijdt niet. Wilt u actuele informatie over de dienstregeling verwijzen de autoriteiten naar de website van de RET.

Heeft u last van de rook? Sluit mechanische ventilatie, ramen en deuren en blijf uit de rook.

Brandweer heeft veel materieel ingezet, waaronder van de luchthaven. Dit is gedaan om overslag op andere panden te voorkomen. In omgeving incident zijn meetploegen ingezet om te kijken hoe rookverspreiding ontwikkelt.

Rook- en stankoverlast door brand Berkel en Rodenrijs. Vooral overlast in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen.

Roetdeeltjes

Rijnmond Veilig heeft een Q&A online gezet met betrekking tot roetdeeltjes die vrijgekomen zijn naar aanleiding van de brand in Berkel. Zie deze site.

Voor meer informatie zie de officiƫle alert die is uitgezonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen