Presentaties leerlingen over aanpak van zwerfafval

Foto: Gemeente Zoetermeer / Jan van Es

Woensdag 15 mei ontvingen wethouder Ter Laak, de Afvalbutlers en leden van het project Schoon is gewoon leerlingen van het Alfrink College en van het Oranje Nassau College Parkdreef in de Commissiezaal van het Stadhuis.

Samen met het Stedelijk College en het Atrium hebben deze scholen meegedaan aan het project TRASHBASH, het bewust maken van al het afval in en rond de school.

De leerlingen van het Alfrink College presenteerden als afsluiting van het project hun ideeën over hoe zij het zwerfafval willen aanpakken. De ideeën varieerden van kleurrijke afvalbakken met geluid en aantrekkelijke inwerpopening voor restafval, PBD en papier tot het instellen van een Greenteam dat aandacht vraagt voor het afval in en rond de school. De leerlingen hebben aangegeven hun ideeën ook te willen presenteren in de raad.

Ook het ONC had een interessante presentatie namelijk over: Trashbanking! Dit gaat over een afvalbak met sensor voor petflesjes waar statiegeld op zit. Bij het scannen van je bankpas gaat het statiegeld van € 0,10 per flesje direct naar je bankrekening. De leerlingen gaan dit idee voorleggen aan een directeur van een bank in Zoetermeer.

Het gemeentelijke projectteam Schoon is gewoon heeft TRASHBASH samen met de Afvalbutlers gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen