Ombouwen afvalcontainers Driemanspolder

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op 10 locaties in Driemanspolder worden restafvalcontainers omgebouwd naar PBD-containers. Dit doet de gemeente bij een aantal appartementencomplexen aan de Dunantstraat, Graaf Janstraat, Stadhoudersring en het Kinderen van Versteegplein. Hier staan nu 2 of meer ondergrondse restafvalcontainers naast elkaar.

Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken hoeven dus niet meer naar het milieu-eiland bij het winkelcentrum te worden weggebracht. Dit kan in een aantal gevallen straks net als het restafval dicht bij huis. U herkent de PBD-container aan het oranje pictogram. PBD kan in gewone vuilniszakken of plastic tassen weggegooid worden.

Uw restafval kunt u in de overgebleven restafvalcontainer weggooien. Het restafval zal, zonder het PBD in de vuiniszak, een stuk minder zijn. Eén restafvalcontainer minder hoeft daarom geen probleem te zijn. Uiteraard zal de gemeente goed in de gaten houden of de container niet te vol raakt.

Het ombouwen van de containers gebeurd heel snel en u zult volgens de gemeente nauwelijks overlast ervaren van de werkzaamheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen