TV Buytenwegh wordt duurzaam met hulp van gemeente

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op dinsdag 5 februari nam wethouder Ingeborg ter Laak bij Tennisvereniging Buytenwegh 99 zonnepanelen in gebruik op het dak van het clubgebouw van de vereniging. Het plaatsen van de zonnepanelen is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en de verschillende buitensportverenigingen in Zoetermeer.

TV Buytenwegh is de eerste vereniging die als gevolg van deze samenwerking over is gegaan tot het plaatsen van zonnepanelen. Voor TV Buytenwegh betekent dit dat de vereniging 24.378 Kilowattuur (vergelijkbaar met het energieverbruik van 6 huishoudens) aan stroom zelf opwekt. De terugverdientijd voor TV Buytenwegh is minder dan 7 jaar. Hiermee kan de vereniging enorm besparen op hun kosten.

De gemeente Zoetermeer helpt de buitensportverenigingen met het verduurzamen van hun terreinen door het opstellen van een businesscase en begeleiden in het aanvragen van rijks-, provinciale- en gemeentesubsidies. De kennis en expertise vanuit de gemeente Zoetermeer is waardevol voor de verenigingen.

Tennisvereniging Buytenwegh is de eerste vereniging die als gevolg van deze samenwerking over gaat tot het plaatsen van zonnepanelen en zet daarmee een mooie stap naar de toekomst. Naast de zonnepanelen heeft de vereniging al in 2017 haar veldverlichting vervangen voor moderne en energiezuinige LED-verlichting. TV Buytenwegh laat hier mee zien een vooruitstrevende vereniging te zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden