Burgemeester Aptroot: “Volsterkt ontoelaatbaar!”

Burgemeester Aptroot
Foto: Gemeente Zoetermeer

Burgemeester Aptroot heeft naar aanleiding van de gevonden handgranaat bij een nachtclub aan de Van der Hagenstraat een memo aan de raad gestuurd waarin hij de situatie en de reactie namens de gemeente uiteen zet.

De burgemeester schrijft: “Dinsdagavond 5 februari 2019 is er een explosief aangetroffen voor het pand aan de Van der Hagenstraat waar club Magnum en restaurant El Sultana zijn gevestigd. Naar aanleiding van een eerder incident heb ik in december 2018 besloten club Magnum voor 6 maanden te sluiten.

Het is volstrekt ontoelaatbaar dat dit soort incidenten in Zoetermeer plaatsvindt en zie ik mij genoodzaakt maatregelen te treffen. In verband met de veiligheid van bezoekers van het restaurant El Sultana, de gebruikers van het Van Tuyllpark en het politieonderzoek heb ik besloten om restaurant El Sultana (gevestigd boven club Magnum) te sluiten voor een periode van twee weken.

Gedurende deze periode worden er extra veiligheidsmaatregelen ingezet. Allereerst wordt de directe omgeving van club Magnum en restaurant El Sultana afgezet met hekken en worden er extra camera’s geplaatst in het Van Tuyllpark. Daarnaast wordt in het Van Tuyllpark extra toezicht ingezet vanuit politie, team Handhaving en particuliere beveiliging. Ook wordt er op korte termijn een bijeenkomst gepland voor de besturen van de sportverenigingen die gevestigd zijn in het Van Tuyllpark.

Ik hoop dat deze maatregelen voor nu kunnen bijdragen aan het veiligheidsgevoel van de inwoners. Binnen twee weken wordt besloten of aanvullende maatregelen nodig zijn met betrekking tot club Magnum en restaurant El Sultana. Ook wordt bezien of de genomen maatregelen zoals cameratoezicht en de inzet van extra toezicht moeten worden gecontinueerd. In de tussentijd wordt gekeken naar maatregelen voor de lange termijn (zoals het wijzigen van het bestemmingsplan) en wordt er gesproken met de eigenaar van het betreffende pand.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden