Stadhuis-Forum ontvangt keurmerk toegankelijkheid

Foto: Gemeente Zoetermeer

Het Stadhuis-Forum ontving 23 januari het keurmerk voor een toegankelijk gebouw volgens de Integrale Toegankelijkheid Standaard (ITS). Wethouders Ter Laak (Open Stad) en Paalvast (Vastgoed) plaatsten op 31 januari j.l. samen met leden van de Toegankelijkheidsraad het keurmerk op alle ingangen. Het Stadhuis is koploper in Zoetermeer met dit keurmerk.

Het Stadhuis-Forum opende in januari 2018 haar deuren. De gemeente heeft tijdens de bouw intensief samen gewerkt met de Toegankelijkheidsraad. Deze samenwerking resulteerde uiteindelijk in ongeveer 100 grote en kleine aanpassingen. Hierdoor is toegankelijkheid hoger dan de gevraagde norm voor het keurmerk.
Het keurmerk is gebaseerd op de Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITS) en geeft aan dat het Stadhuis-Forum goed bereikbaar is voor mensen met een fysieke of visuele beperking. Met de gedane aanpassingen is het gebouw bruikbaar is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Wethouders Ter Laak en Paalvast zijn trots op het resultaat: “Wij hechten veel waarde aan een toegankelijk Stadhuis. Het Stadhuis is er voor alle inwoners van Zoetermeer. Ons nieuwe Stadhuis bood op dat vlak uitdagingen, Maar met de hulp van een kritische, constructieve Toegankelijkheidsraad en Gemeenteraad zijn erin geslaagd om dit belangrijke keurmerk te ontvangen. We blijven in gesprek met de Toegankelijkheidsraad over mogelijke verdere verbeteringen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen