Provincie Zuid-Holland en MRDH intensiveren samenwerking

Foto: Provincie Zuid-Holland

Met het tekenen van de bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland – Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bekrachtigen de provincie en de Metropoolregio hun samenwerking.

Hierin is, op basis van de opgedane ervaringen in de samenwerking en de tussentijdse evaluatie van de MRDH, de rol van de provincie in de vervoerregio MRDH nu verder ingevuld. Samen trekken zij op om de grote opgaven in de regio het hoofd te bieden, nu en in de toekomst. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal door de provincie en metropoolregio geïnformeerd worden over de voortgang van hun samenwerking.

MRDH

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een samenwerkingsverband van 23 gemeenten op het gebied van verkeer, openbaar vervoer en economisch vestigingsklimaat. Voor het bestuur geldt het uitgangspunt dat besluitvorming plaatsvindt als verlengd lokaal bestuur.

In de MRDH zitten de volgende gemeentes: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Wassenaar, Westland, Westvoorne en Zoetermeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden