Gastvrije Geuzen gezocht

Foto: Redactie Zoetermeer

Bent u een gastheer of gastvrouw in hart en nieren? En lijkt het u leuk om bezoekers van Zoetermeer op weg te helpen? Meld u dan aan om Gastvrije Geus te worden. Samen met andere enthousiaste vrijwilligers verwelkomt u bezoekers in het Stadshart, de Dorpsstraat en het Woonhart.

Welkom in Zoetermeer

Elke bezoeker in Zoetermeer hoort zich welkom te voelen. Daarom investeert Zoetermeer in topgastvrijheid, zowel in de winkels als op straat. Via het project Gastvrij Zoetermeer werken de winkeliers al aan een nóg gastvrijere stad. Een nieuw onderdeel hiervan zijn de City Hosts, in Zoetermeer noemen we ze ‘De Gastvrije Geuzen’. Zij verrassen de inwoners en bezoekers met een oprecht welkom en zorgen voor echte ‘wauw-momenten’.

Wat doet een Gastvrije Geus?

Elke enthousiaste Zoetermeerder, jong en oud, kan een Gastvrije Geus worden. U helpt anderen graag en weet iedereen een glimlach te bezorgen. Het werk is heel divers: u wijst de weg, maakt een praatje en kunt wat vertellen over de stad. Misschien loopt u even mee, of helpt u iemand met een zware tas. Zo zorgt u voor een warme ontvangst in Zoetermeer. U gaat aan de slag tijdens de drukste winkeldagen en bij evenementen in en om het Stadshart, Woonhart en de Dorpsstraat. De eerste groep start al begin december. Van tevoren krijgt u een training over gastvrijheid en de geschiedenis van Zoetermeer.

Wat kunt u van de gemeente verwachten?

Als Gastvrije Geus zet u uw tijd en energie vrijwillig in om bezoekers van Zoetermeer gastvrij te ontvangen en doet u unieke ervaringen op. Daar krijgt u ook wat voor terug:

  • U krijgt een training in gastvrijheid.
  • De gemeente organiseert diverse activiteiten voor u als dank voor uw inzet.
  • U krijgt een speciale City Host outfit.
  • U krijgt koffie/thee en een broodje aangeboden tijdens uw dienst.
  • Uw OV-kosten worden vergoed.

Wilt u weten of u geschikt bent? Doe dan deze zelftest en meld u aan voor de Selectiedag op 13 november van 17.00-19.00 uur in Ter Zake Het Ondernemershuis (Markt 3).  Meer informatie: www.zoetermeer.nl/gastvrijzoetermeer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen