Denk mee over samenspraak

Foto: Gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat inwoners, ondernemers en anderen kunnen meedenken over onderwerpen in Zoetermeer (Samenspraak). Ze willen kijken of dit makkelijker kan. Wat zijn uw ervaringen? Of heeft u ideeën hoe Zoetermeerders beter betrokken kunnen worden?

De gemeente vindt dat iedereen eenvoudig moet kunnen meedenken over voor hen belangrijke onderwerpen in Zoetermeer (Samenspraak). Uit diverse reacties uit de stad blijkt dat dit simpeler en duidelijker kan. Wanneer de gemeente wil dat inwoners en ondernemers goed kunnen meedenken, moeten ze rekening houden met verschillende situaties en belangen. Een aanpassing van een bestemmingsplan vraagt om een andere manier van meepraten dan het opstellen van een visie op sport. Samenspraak moet aansluiten op het vraagstuk. Daarbij moeten we kijken of het onderwerp alleen bij een wijk past of de hele stad aangaat.

Doet u mee?

Voor het verbeteren van de samenspraak hoort de gemeente graag uw ervaringen, meningen en ideeën. U kunt deze kwijt in de online vragenlijst. Reageert u liever via de mail? Dan kunt u uw inbreng sturen naar [email protected]. Reageren kan tot en met 26 oktober.

Bijeenkomst

Wilt u ook persoonlijk meepraten? Kom dan op donderdag 8 november of dinsdag 13 november naar een bijeenkomst over samenspraak in Zoetermeer. U kunt reageren op de uitkomsten van het online onderzoek en uw eigen ervaringen en ideeën inbrengen. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30-21.30 uur in De Kapelaan, Nicolaasplein 2. Aanmelden kan via de website doemee.zoetermeer.nl of via een e-mail naar [email protected].

Wat gebeurt er met uw inbreng?

De gemeente verwerkt uw reacties in een voorstel aan de gemeenteraad over de actualisatie van de samenspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen