Aandacht voor waterbeheer in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Het was een bijzondere zomer met veel hitte en extreme regen met dus droogte en wateroverlast. Hoe gaan we daar in Zoetermeer mee om? En wat hebben we van deze zomer geleerd? Dat ontdekt u tijdens de bijeenkomst over waterbeheer in de stad.

Deze bijeenkomst is op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. U bent van harte welkom om 19.30 uur in het Stadhuis-Forum.

Stichting DuurSamen organiseert deze bijeenkomst met diverse sprekers zoals Jeroen Haan van hoogheemraadschap Delfland, Ad de Waal Malefijt van Dunea, Wim van Rijn van boerderij ’t Geertje en een bestuurslid IVN Zoetermeer. Gastvrouw is wethouder Jakobien Groeneveld. Zij praten over hoe we met extreme hitte en regen kunnen omgaan.

Wat kunt u zelf doen?

Om te laten zien wat inwoners van Zoetermeer zelf kunnen doen is er ook een presentatie van Field Factors. Zij wonnen onlangs Klimaatadaptatie Challenge Zuid-Holland met een nieuw concept om het regenwater in de stad langer vast te houden in de bodem, om zo wateroverlast te voorkomen en bij droogte extra water beschikbaar te hebben.

  • Wat: Bijeenkomst Waterbeheer in de stad
  • Wanneer: 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid
  • Waar: Raadzaal, Stadhuis-Forum
  • Tijd: 19.30 uur
  • Aanmelden: [email protected]

Stichting DuurSamen Zoetermeer wil de bewustwording voor duurzaamheid in Zoetermeer bevorderen in een netwerk van overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuele personen. De bijeenkomst is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen