Inwoners willen verder met wijkveiligheidsaanpak

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

De wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak in Zoetermeer. De inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken in Zoetermeer een vervolg krijgt.

Tot nu was de Stadsmarshall de coördinator en aanjager van de wijkveiligheidsaanpak.

De geïnterviewde inwoners geven aan dat het niet uitmaakt in welke vorm de wijkveiligheidsaanpak wordt voorgezet als er maar een duidelijke regisseur per wijk is. De aanpak houdt in een zero tolerance-beleid voor structureel overlast gevende personen. Een persoonsgerichte aanpak van criminele jeugd waarmee wordt voorkomen dat er criminele jeugdgroepen ontstaan. Er wordt ook geïnvesteerd in de openbare ruimte om woonoverlast terug te dringen.

De aanpak die in 2013 is gestart in Buytenwegh en in 2016 in Meerzicht heeft gezorgd voor een daling van geregistreerde delicten van 46% in Buytenwegh en 19% in Meerzicht. Het aantal woninginbraken daalde met 75% Buytenwegh en 60% in Meerzicht. Wel waren er meer overvallen (een beperkt aantal delicten) en meer meldingen van overlast.

De behoefte van inwoners aan een veiligheidsaanpak in alle wijken van Zoetermeer sluit aan bij de plannen van het nieuwe college om te werken vanuit de wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen