IKC de Tjalk officieel rookvrij

Foto: Gemeente Zoetermeer

IKC de Tjalk is de eerste school in Zoetermeer met een officieel rookvrij schoolplein. Wethouder Isabelle Vugs (gezondheid) onthulde daarom vrijdag op basisschool De Tjalk het rookvrij-bord.

Het bord van de rookvrije generatie wijst volwassenen erop dat roken op het schoolterrein en in het zicht van kinderen niet is toegestaan. Ieder kind, moet tenslotte de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving met goede voorbeelden om zich heen.

Rookvrije generatie

De Tjalk is de eerste school met een officieel bord in Zoetermeer, maar zal zeker niet de laatste zijn. Vanaf 2020 is een rookvrij schoolterrein voor iedere school in Nederland verplicht. De gemeente streeft ernaar al ruim voor die tijd alle Zoetermeerse schoolterreinen rookvrij te maken. En daar laat Zoetermeer het niet bij. Ook andere openbare plekken zoals sportverenigingen, kinderdagverblijven, stadsboerderijen, speelplekken en wijktuinen kunnen zich aansluiten bij de rookvrije generatie. Op naar een rookvrije generatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen