Sloop en herontwikkeling Markt 10

Foto: Gemeente Zoetermeer

In januari heeft de gemeenteraad besloten Markt 10 te slopen. Markt 10 was onderdeel van het stadhuis maar is door de renovatie van het stadhuis niet meer nodig. Op 23 april start de sloop van Markt 10.

Het Livingmuseum dat in het stadhuisgebouw gehuisvest wordt, krijgt een toegang aan de Marktzijde. De vrijgekomen plek van Markt 10 wordt herontwikkeld voor woningen, mogelijk gecombineerd met voorzieningen.

Sloop

Vanaf 23 april is aannemer Jan Knijnenburg binnen het gebouw gestart met de sloop van de locatie Markt 10.

Parkeren

De parkeergarage aan de Frankrijklaan is niet langer in gebruik. Tijdens de sloop blijven de parkeerplaatsen op de Markt beschikbaar voor parkeren. Ook zal het gebied van de Markt als evenementenlocatie in gebruik blijven. Ook de fietsenstalling blijft beschikbaar voor het plaatsen van fietsen.

Bouwverkeer

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de zijde Frankrijklaan waardoor het bouwverkeer op de Markt wordt beperkt. Materialen worden afgevoerd via onderstaande route.

Rijroute bouwverkeer

Vanaf locatie aan de Frankrijklaan richting Italiƫlaan > Denemarkenlaan > Europaweg.

Heeft u vragen of ervaart u overlast van de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met de omgevingsmanager via e-mail [email protected].

Herontwikkeling

Het nieuwbouwplan voor de locatie van Markt 10, moet nog ontwikkeld worden. Het voorstel is om hier woningen te realiseren en eventueel voorzieningen op de begane grond. De eerste stappen in de ontwikkeling van het plan, worden gezet in het tweede en derde kwartaal van 2018. Omwonenden, Winkeliers/ondernemers en de werkgroep Dobbe/Centraal Park, worden via samenspraak betrokken bij het opstellen van een Notitie van uitgangspunten. Zij ontvangen hiervoor per brief een uitnodiging.

Impressie eerste Samenspraakavond Markt 10

Op 28 maart spraken 25 omwonenden van Markt en Dobbe over de nieuwbouw op Markt 10. Gezamenlijk hebben we de analyse van het gebied besproken: Hoe zit het in elkaar en waar zijn mogelijkheden voor verbetering. Aan de orde kwamen bijvoorbeeld de fiets- en voetgangersverbindingen en hoe de nieuwe ontwikkeling iets aan die omgeving kan toevoegen. De bijeenkomst was een eerste van drie avonden om te komen tot een Nota van uitgangspunten voor de herontwikkeling.

Voor de volgende twee avonden worden bewoners en andere betrokkenen per brief uitgenodigd. U kunt de samenspraak ook volgen en hieraan deelnemen via doemee.zoetermeer.nl. Hier vindt u ook een korte impressie van de eerste avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen