Nationale Herdenking 4 mei in Zoetermeer

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op vrijdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Ook Zoetermeer herdenkt die dag. Dat doen we bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Alle inwoners zijn die dag van harte welkom.

Op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of ergens anders in de wereld zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Stille tocht

Om 19.25 uur vertrekt de stille tocht vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap. Daarachter komen de leden van de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. Daarna volgen burgemeester Aptroot en leden van het Contact Oud Mariniers. Vervolgens kan iedereen achter de stoet aansluiten.

Oorlogsmonument Wilhelminapark

Na aankomst van de stoet bij het monument volgen er om 20.00 uur twee minuten stilte. Hierna worden er kransen en bloemen gelegd en houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Vervolgens draagt Imane Moussaten, leerling van basisschool De Watersnip, het winnende gedicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor. Geïnteresseerden kunnen de plechtigheid volgen vanaf de tribune tegenover het monument aan de Julianalaan.

Vliegtuigen

Afhankelijk van het weer vliegt een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark. Een van de vliegtuigen brengt een saluut, als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

(bron: Gemeente Zoetermeer)

article
16752
Nationale Herdenking 4 mei in Zoetermeer
Op vrijdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Ook Zoetermeer herdenkt
https://zoetermeer.nieuws.nl/gemeente/16752/nationale-herdenking-4-mei-zoetermeer/
2018-04-19T00:00:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/04/19140644/Herdenking040517-nr193-450.gif
Gemeente, Nieuws