Lang geparkeerde fietsen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In Zoetermeer is het niet toegestaan fietsen, e-bikes, scooters of bromfietsen langer dan 21 dagen te laten staan op eenzelfde plek. Deze rijwielen ontsieren de omgeving. Bij wooncomplexen zijn ze vaak een doorn in het oog.

Ook kan het voorkomen dat de fietsen voor een te lange tijd schaarse stallingsruimte in beslagnemen. Om aan die hinder of ontsiering een einde te maken gaat team Handhaving de lang geparkeerde fietsen verwijderen. Ergert u zich aan een fiets dat lang op een plek staat en niet gebruikt wordt? U kunt dit melden bij de wijkpost via telefoon 14 079, optie 2.

Hoe werkt het?

Fietsen die lang op eenzelfde plek staan, krijgen een label en een tie-wrap aan het achterwiel. Als de fiets er na 21 dagen er nog staat en niet gebruikt is, haalt team Handhaving de fiets weg en brengt deze naar het fietsdepot aan de Argonstraat 45 (Afvalinzameling). Daar kunnen zij tijdens kantooruren tegen betaling van 25 euro worden opgehaald. De eigenaren hebben dertien weken de tijd om de fiets op te halen. Daarna wordt de fiets eigendom van de gemeente en kan de fiets bijvoorbeeld worden verkocht.

Wilt u weten of uw fiets is weggehaald en overgebracht naar het fietsdepot?

Dit kunt u nakijken op www.verlorenengevonden.nl. Meer informatie vindt u op: www.zoetermeer.nl/fietsdepot.

Team Handhaving zet zich in voor de leefbaarheid en het voorkomen of verminderen van overlast in de stad. In dat kader voert team Handhaving geregeld acties uit zoals het verwijderen van fietsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen