Heeft u zich al opgegeven voor de Fittest?

Foto: Gemeente Zoetermeer / Ron Jenner

Bent u 55 jaar of ouder en u wilt graag (weer) gaan sporten of bewegen? Maar weet u niet hoe het staat met uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid? Geef u dan op voor de gratis Fittest.

Ontdek hoe fit u bent. Neem de stap om de stoute (sport)schoenen aan te trekken en de weg te vinden naar een sportieve activiteit die bij u past.

De Combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente organiseren deze test samen met Sportservice Zuid-Holland en MBO Rijnland. Er is een (test)arts aanwezig, waarmee u een gesprek kunt voeren. Aan het einde van de test krijgt u een rapport met resultaten. Deze worden met u besproken. Ook kunt u advies krijgen over welke sport of beweegactiviteit het beste bij u past.

Wat houdt de Fittest in?

De test duurt ongeveer een uur en bestaat uit verschillende onderdelen zoals een leefstijlvragenlijst, bloeddrukmeting, lengte- en gewichtsmeting, reactietest, oog-handcoördinatietest, knijpkrachttest, zit- en reiktest en een uithoudingsvermogentest.

Beweegmarkt

Heeft u geen zicht op het huidige sportaanbod in onze gemeente? Naast de Fittest is er een beweegmarkt. Verschillende sportaanbieders vertellen u daar graag wat ze voor u kunnen betekenen.

Inschrijven Fittest

U kunt zich tot 27 februari telefonisch opgeven via 14 079. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. In de onderwerpregel zet u ‘aanmelding Fittest’. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol. Als wij uw aanmelding ontvangen hebben, krijgt u meer informatie via de mail.

Meer informatie

Kijk op www.zoetermeer.nl/seniorensport.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen