Definitieve inrichting Stadhuisplein vastgesteld

Foto: Gemeente Zoetermeer

De voorbereidingen voor het aanbrengen van een tweede opening in het Stadhuisplein zijn in volle gang. De opening gaat ruimte bieden aan een tweede lift en trap naar het ondergelegen RanstadRailperron, dat daardoor ook lichter wordt.

Op dit moment is op het Stadhuisplein ter hoogte van het Stadhuis al goed te zien hoe dit eruit komt te zien. Ook wordt gestart met de inrichting van het plein zelf. Kleurrijke bestrating en verplaatsbaar groen sieren komend april het populaire plein. Wethouder Marc Rosier: “Het is nog een hele klus want we willen dat iedereen al in april op het terras kan genieten en het plein echt niet meer herkent.”

Met de herinrichting van het Stadhuisplein Zoetermeer verdwijnt de verhoging op het plein. Ook wordt afscheid genomen van het natuursteen. “We hebben gekozen voor verschillende kleuren van de basisbestrating die in het hele Stadshart te vinden is. Op het plein gaan we nog wat meer groen realiseren in aanvulling op de twee bomen die uit de opening voor het Stadhuis omhoog gaan komen.” aldus Rosier. Naast de horecaterrassen plaatst de gemeente op het plein ook een openbare zitgelegenheid.

Openingen voor lift en trap brengen daglicht op RandstadRailperrons

Het ontwerp voor het Stadhuisplein werd afgelopen november in de samenspraak over het algemeen positief ontvangen. Naar aanleiding van de samenspraak zijn in het ontwerp nog een aantal dingen aangepast zoals extra prullenbakken, een looproute langs Pavarotti en parasols bij de openingen. Afgelopen dinsdag heeft het college het definitieve ontwerp vastgesteld.

De herinrichting van het Stadhuisplein start deze maand. Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren zijn de terrassen tijdelijk verwijderd. De gemeente streeft ernaar om bij de start van het terrasseizoen klaar te zijn met de herinrichting van het Stadhuisplein.

Verlichting RandstadRailhalte

De werkzaamheden aan de perrons van de RandstadRailhalte schieten ook goed op. Naar verwachting zijn deze gereed in april 2018. Het geplande ontwerp is enigszins aangepast. Verkleining van de pilaren op het perron zou gaan leiden tot grote extra investeringen door aanvullende constructieve maatregelen. Daarvoor is een andere oplossing gezocht: “De huidige pilaren laten we staan waarbij we de aantrekkelijkheid van het perron vergroten met een slim lichtontwerp en extra verlichtingselementen.” In maart zal op de perrons naar verwachting al veel daglicht schijnen als gevolg van de twee nieuwe openingen in het Stadhuisplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen