Nieuwe leverancier voor de Wmo-hulpmiddelen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vanaf 1 maart 2018 heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen. De firma Jens Beenhakker gaat vanaf die datum onder de naam Hulpmiddelencentrum zorgen voor de levering van onder andere rolstoelen, scootmobielen en douchestoelen.

Het contract moest opnieuw worden aanbesteed omdat de gemeente een kwaliteitsverbetering wilde. Doordat Medipoint bezwaar aantekende tegen een tijdelijke verlenging van het contract, vond de aanbesteding versneld plaats.

Medipoint

Medipoint heeft weer meegedaan aan de aanbesteding, maar verloor de procedure. Daarmee komt een eind de samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en de firma Medipoint, die meer dan twintig jaar heeft geduurd.

Bij het opstellen van de eisen en wensen voor het nieuwe contract zijn gebruikers van Wmo-hulpmiddelen betrokken. Zij konden zich uitspreken over de manier waarop de kwaliteit van de toekomstige leverancier moest worden beoordeeld. Bij het beoordelen van de inschrijvingen werd de prijs voor 30% meegewogen en de kwaliteit voor 70%. Uiteindelijk heeft Jens Beenhakker op met name op de onderdelen dienstverlening en communicatie hoger gescoord en daarmee de aanbesteding gewonnen.

Kwaliteit

Zorgwethouder Vugs: ,’Ik ben heel blij dat onze nieuwe leverancier écht heeft gewonnen op kwaliteit! We gaan er met elkaar voor zorgen dat het Hulpmiddelencentrum zijn beloften aan de Zoetermeerse inwoners kan waarmaken.’’

De komende maanden zullen het Hulpmiddelencentrum en de gemeente Zoetermeer ervoor zorgen dat de overgang naar de nieuwe leverancier zo soepel mogelijk verloopt voor alle Wmo-cliënten. Zij zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de aanstaande veranderingen. Alle Zoetermeerse inwoners die op dit moment een Wmo-hulpmiddel in gebruik hebben, kunnen die in ieder geval houden: het Hulpmiddelencentrum neemt deze over van Medipoint en zal vanaf 1 maart het onderhoud en de reparaties verzorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen