Aan de slag voor een nog schonere en mooiere omgeving

Foto: Gemeente Zoetermeer

Onder het motto ‘Buiten gewoon mooi’ gaat de gemeente de openbare omgeving nog beter onderhouden. Dit betekent onder andere dat de gemeente drukbezochte plekken intensiever gaan onderhouden, zoals winkelgebieden en de omgeving van Randstadrailhaltes.

Ook gaat de gemeente langs wegen en paden intensiever vegen, zwerfvuil vaker opruimen, extra bladruimen in het najaar en verlichting op drukbezochte plekken verbeteren. Daarnaast zorgen meer bloembakken in bijvoorbeeld winkelcentra voor meer kleur in de stad. Denk aan gebieden als de Dorpsstraat, het Stadshart en winkelgebieden in de wijken.

Aantrekkelijkheid stad vergroten

‘Met deze maatregelen vergroten we de aantrekkelijkheid van de stad op zichtbare wijze,’ aldus wethouder Marc Rosier.

De gemeente organiseert als eerste acties dit najaar twee bladruimacties in de stad: op zaterdag 28 oktober en zaterdag 11 november 2017. De gemeente zorgt voor extra bladkorven en gereedschap en komt tijdens de twee actiedagen met veegwagens langs om het overtollige blad op te ruimen.

Aanmelden

Bewoners kunnen zich voor beide dagen aanmelden via de wijkposten en door te bellen met 14079. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl.

Doe mee met de bladruimacties en adopteer een bladkorf

Je kunt een bladkorf adopteren waarin jij en jouw buurtbewoners bladafval kunnen verzamelen. De gemeente zorgt ervoor dat de bladkorven worden geleegd. Je kunt een aanvraag voor een bladkorf doen bij de wijkpost in jouw buurt of via onze website www.zoetermeer.nl/bladkorf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen