Sociale ondernemersmarkt op 5 juli

Foto: Redactie Zoetermeer (canstockphoto.com)

Achttien kleine ondernemers die zijn aangesloten bij de eerste sociale coöperatie Zoete Kruimels in Zoetermeer houden woensdagmiddag 5 juli van 13.00 tot 16.00 uur een bijzondere markt. Ook startende ondernemers uit de bijstand verlenen hieraan medewerking. De gemeente Zoetermeer ondersteunt dit initiatief van harte.

Standhouders

In het pand aan de Darwinstraat 8 op bedrijventerrein Hoornerhage bieden de standhouders gezamenlijk hun diensten en producten aan. Zoals een ontwerpster van sieraden, een kledingreparatiebedrijf, een voedingsadviesbureau, enkele cateringbedrijven en een praktijk voor healing en massage. In het pand heeft ook de school voor statushouders die in Zoetermeer wonen – Success 4 All – onderdak. Coördinator van de markt is Miranda Roeleveld die met haar bedrijf M & M Events sociale activiteiten organiseert.

Speerpunten gemeentelijk beleid

De gemeente Zoetermeer wijst er op dat talentontwikkeling een van de speerpunten is van het gemeentelijk beleid. Hoe langer je in de bijstand zit, hoe moeilijker het is om weer aan de slag te gaan. Hoe kom je uit de impasse? In de sociale coöperatie Zoete Kruimels en in het project Ondernemend uit de bijstand ontdekken Zoetermeerders hun eigen talenten en krijgen daarmee de kans een eigen parttime onderneming op te zetten. Beide projecten werden in november 2016 bezocht door staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Training en coaching

Deelnemers aan beide projecten worden ondersteund door middel van trainingen en coaching, De gemeente heeft een tijdelijke locatie ter beschikking gesteld, waar de ondernemers samen kunnen komen, van elkaar kunnen leren en gebruik kunnen maken van elkaars netwerk. Alle ondernemers zijn klein begonnen en soms al heel succesvol. Wethouder Taco Kuiper: “Mensen komen in een positieve spiraal en dan gebeuren hele mooie dingen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen