Techniek cadeaus voor 25-jarige basisschool de Waterlelie

Foto: foto: L. Galle

Basisschool de Waterlelie viert dit schooljaar haar 25-jarig bestaan. De basisschool sloeg op het voormalig Floriadeterrein de eerste paal in 1992.

In het teken van techniek

Om dit lustrumjaar alvast een beetje te vieren hebben alle groepen nieuwe materialen of een uitje aangeboden gekregen die in het teken staan van techniek.

Toekomstgericht

De Waterlelie heeft als kernwaarden toekomstgericht en uitdagend onderwijs. In de midden- en bovenbouw zijn de groepen met de bus naar de Ontdekhoek in Rotterdam en het Techniekmuseum Nemo in Amsterdam geweest. In de kleutergroepen worden via de Bee-Bot de eerste programmeer stapjes gezet. De kinderen worden uitgedaagd om de bij, de Bee-Bot, commando’s in te geven zodat hij over een matrix de juiste stappen maakt naar een afgesproken doel. Ook zijn er knikkerbanen en magnetische constructiematerialen en technisch lego aangeschaft. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met het nieuwe materiaal.

Lustrumweek

Basisschool de Waterlelie heeft een lustrumweek in april gepland waarin allerlei leerzame en leuke activiteiten worden georganiseerd voor de leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen