Fairport Convention en Nik West in De Boerderij

Fairport Convention (Gerry Conway, Simon Nicol, Dave Pegg, Ric Sanders, Chris Leslie)
Fairport Convention (Gerry Conway, Simon Nicol, Dave Pegg, Ric Sanders, Chris Leslie)
Foto: PR Cultuurpodium De Boerderij

Na een geweldig weekend met o.a. Saybia en Y & T gaat Cultuurpodium De Boerderij we weer een mooie week tegemoet. Deze week speciale aandacht voor Faiport Convention en Nik West. Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrock bands in de muziekgeschiedenis. Op zaterdag 22 oktober komt de band voor een bijzonder optreden naar de Boerderij. Op donderdag 27 oktober verwelkomt de Boerderij nieuwkomer Nik West met haar band, de vrouwelijke versie van Prince. Een jonge indrukwekkende bassist én tevens een expressieve zangeres.

Fairport Convention

Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrock bands in de muziekgeschiedenis. Op zaterdag 22 oktober komt de band voor een bijzonder optreden naar de Boerderij.

Fairport Convention werd in 1967 opgericht en wordt gezien als de grondlegger van nieuwe folkbenaderingen en als ‘leverancier’ van spraakmakende folkmuzikanten waaronder, Iain Matthews & Southern Comfort, Sandy Denny, Richard Thompson en nog vele anderen. De huidige bezetting bestaat onder andere uit oud-gedienden Simon Nicol en bassist Dave Pegg, die naast zijn ‘werk’ bij Fairport ook nog eens 15 jaar bassist was in Jethro Tull. Vanaf ’85 is violist Ric Sanders, afkomstig van Soft Machine, van de partij. Fairport Convention is nog zelden buiten Groot-Brittannië te vinden, maar hun live-reputatie is al die jaren onverminderd gebleken. In het voorprogramma speelt Déjà Vu, de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young Tribute band. Met 4 zangers, veel gitaren en een stevige ritmesectie wordt zowel het akoestische repertoire als het elektrische werk getrouw, niet klakkeloos maar met passie uitgevoerd.

Fairport Convention
Fairport Convention

Nik West

Nik West is een jong en weet wat ze wil. Ze is geïnspireerd door funky legendes als Prince en Larry Graham. Op 27 oktober komt ze met haar band naar Cultuurpodium Boerderij.

Met credits van artiesten als Dave Stewart (Eurythmics fame), Prince en een gastoptreden tijdens American Idol is nieuwkomer Nik West meer dan alleen goede looks. Ze zorgt voor een revival van de funk groovement. Nik West is niet alleen een topbassist, maar ook een expressieve zangeres. Haar cover van het AC/DC nummer “Back In Black” deed menig rockliefhebber versteld staan en maakte haar de nieuwe favoriet van Aerosmith zanger Steven Tyler. Ze deelde onder meer het podium met John Mayer, Sugarland, Bootsy Collins en Orianthi. Een aanrader voor liefhebbers van Prince en funk.

Nik West
Nik West

Kaarten

Kaarten zijn vekrijgbaar via Ticketmaster, Primera en aan de kassa’s van de Boerderij en het Stadstheater. Meer informatie is te vinden op .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen