Violiste Isobel Warmelink geeft zomerconcert

09 jun , 12:50 Cultuur
foto isobel warmelink
Het inmiddels traditionele zomeravondconcert wordt dit jaar gegeven door de winnares van het Oskar Back vioolconcours 2022 Isobel Warmelink. Zij wordt begeleid door de Italiaanse pianist Alessandro Soccorsi.
Voor haar concert in de Regenboog heeft zij een prachtig en zeer gevarieerd programma samengesteld. De intens romantische vioolsonate die César Franck schreef voor het huwelijk van de violist Eugène Ysaye behoort tot de meest geliefde vioolwerken. Na de pauze Vijf Melodieën van Prokofjev en de zigeunerrapsodie Tzigane van Maurice Ravel.
Isobel Warmelink is een jonge Nederlandse violiste, geboren in Rotterdam. In januari 2022 won zij de eerste prijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In de finale soleerde ze met het Residentie Orkest in een sprankelend Rondo van Mozart en een aangrijpende vertolking van Alban Bergs Vioolconcert. De jury prees haar om haar gepassioneerde spel en fantastische samenspel met het orkest.
Reserveren is verplicht en kan via: www.regenboogmuziek.nl . Daar kunt u ook meer te weten komen over de musici en een video bekijken over Isobel.
  • Woensdag 26 juni 2024 20.15 uur
  • Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk19)
  • Entree: €16,50 Tot 25 jaar: €5
  • Zoetermeerpas: gratis