Theatervoorstelling – “Kom vanavond met verhalen…”

Foto: Theater na de Dam

Theater na de Dam vind dit jaar weer plaats in Zoetermeer. Na afloop van de 4 mei herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark wordt er een unieke theatervoorstelling gegeven in het gebouw van CKC & partners in Zoetermeer.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens deze editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld.

De voorstelling in Zoetermeer word uitgevoerd door Janneke Tanja en Kitty Legtenberg, twee verhalenvertellers uit Zoetermeer. Regionale sfeerverhalen onder andere uit Den Haag en Rotterdam die gebaseerd zijn op waargebeurde familieverhalen zullen worden verteld, afgewisseld met poëzie en muziek. “Zo herdenken we ook in Zoetermeer op deze bijzondere avond” aldus Kitty Legtenberg, die alweer voor de derde keer het Theater na de Dam in Zoetermeer organiseert met de Herberg van de Muze.

De voorstelling zal starten om 21:00 op podium 2.06 bij CKC & partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer. De zaal gaat open 20:45. Tickets: 7,50 Euro te verkrijgen via de website van CKC & partners: https://reserveringen.ckc-zoetermeer.nl/events/herberg-van-de-muze-theater-na-de-dam-voorstelling/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen