Cultuurlezing in de bibliotheek: Frans Hals in het Rijksmuseum

Foto: pixabay.com

Van 16 februari tot 9 juni zijn er zo’n vijftig van Frans Hals’ mooiste werken te zien in het Amsterdamse Rijksmuseum. Cultuurhistoricus Hoo Man Chan vertelt je alles over deze unieke tentoonstelling van Frans Hals tijdens een cultuurlezing in de bibliotheek in het Forum op woensdag 24 april om 20:00 uur.

Een steelse glimlach, een hand die nonchalant op een heup rust en soms een donderende lachuitbarsting… De portretschilderingen die Frans Hals vierhonderd jaren geleden al maakte, ademen nog steeds leven en levendigheid.

Met zijn ongeëvenaarde penseelstreek en nieuwe stijl van portrettering, was Frans Hals een van de meest gezochte schilders van zijn generatie. Deze tentoonstelling van het Rijksmuseum, die in samenwerking met de Londense National Gallery en het Haarlemse Frans Hals Museum tot stand is gekomen, is het eerste grootschalige retrospectief van “de Haarlemse zoon” in dertig jaar.

Deelnemen

Deelname kost voor leden van Bibliotheek Zoetermeer € 11,- p.p., voor niet-leden zijn de kosten €13,50 p.p. Deze cultuurlezing vindt plaats op woensdag 24 april om 20:00 uur in de bibliotheek in het Forum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen