Muzikale wereldtop in de Boerderij

Cultuurpodium De Boerderij
Cultuurpodium De Boerderij
Foto: Redactie Zoetermeer

Het nieuwe concertseizoen van Cultuurpodium Boerderij is net van start gegaan. Er staan dit najaar weer mooie namen op het programma van de Zoetermeerse poptempel.

Steve Gadd

Directeur en programmeur Arie Verstegen is blij met het feit dat hij op 25 en 26 september superdrummer Steve Gadd weer naar de Boerderij heeft weten te halen. “Vorig jaar vierde de topdrummer zijn 70ste verjaardag in een uitverkochte Boerderij” vertelt Verstegen. “Het concert was toen razend snel uitverkocht. Vandaar dat we Steve hebben gevraagd om dit jaar voor twee concerten naar Nederland te komen”.

Jan Akkerman

Jan Akkerman, één van de meest gerespecteerde gitaristen van eigen bodem, wordt dit jaar eveneens zeventig jaar. “Jan is geboren op kerstavond en viert zijn verjaardag dit jaar in de Boerderij. Hij komt hier al jaren, dus een voor hem vertrouwde locatie”, vertelt Verstegen.

Jan Akkerman
Jan Akkerman

Mike + the Mechanics

Op 2 oktober komt Mike + the Mechanics voor een exclusief concert naar Zoetermeer. Deze band onder leiding van Genesis oprichter Mike Rutherford verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen albums. “Heel bijzonder dat het gelukt is om één van de oprichters van mijn favoriete bands naar Nederland te halen” zegt Verstegen trots.

Magma

Een andere klassieker op het gebied van progressieve rock is de band Magma. Deze Franse formatie werd in 1969 opgericht en de 68-jarige oprichter Christian Vander toert nog steeds de hele wereld rond. De Boerderij staat bekend om zijn kenmerkende programmering op het gebied van progressieve en classic rock.

En nog veel meer…

Ook iconen als UFO, Steve Harris (Iron Maiden) en Geoff Tate (ex-Queensrÿche) zijn dit najaar live te zien in Zoetermeer. “De kalender raakt al aardig vol, maar er komen wekelijks nieuwe bevestigingen binnen” vertelt Verstegen. Als je niets wilt missen is het dus raadzaam om het programma in de gaten te houden.

Directeur Arie Verstegen De Boerderij
Directeur Arie Verstegen De Boerderij

Kaarten voor concerten in de Boerderij zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Boerderij, het Stadstheater en bij Primera winkels. Meer informatie is te vinden op www.cultuurpodiumboerderij.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen